Άφιξη
 
 
Αναχώρηση
 
 
Ενήλικες
 
2
 
Παιδιά
 
0
 

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δυο βήματα από το ξενοδοχείο Excelsior βρίσκεται η περιοχή «Λαδάδικα», με τη συναρπαστική νυχτερινή ζωή και μεγάλο αριθμό από εστιατόρια που σερβίρουν τοπική κουζίνα. Τα Λαδάδικα είναι από τις πιο δημοφιλείς περιοχές στη Θεσσαλονίκη. Η περιοχή είναι δίπλα στο λιμάνι και στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Το όνομά της προέρχεται από το γεγονός ότι, στο παρελθόν, στην περιοχή στεγάζονταν πολλοί έμποροι λαδιού.

Η Θεσσαλονίκη διαθέτει και πολλά ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας. Ταξιδέψτε πίσω στον χρόνο με μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, με σπάνια εκθέματα από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Μακεδονίας. Άλλο σημαντικό αξιοθέατο είναι ο Λευκός Πύργος – σύμβολο της πόλης, μνημείο και μουσείο, με το αρχιτεκτονικό του μεγαλείο να δεσπόζει στην παραλία της πόλης. Για να δείτε περισσότερα, επισκεφθείτε το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού που φιλοξενεί σπάνια ευρήματα και τεχνουργήματα, αντιπροσωπευτικά του χαρακτήρα και της ομορφιάς του Βυζαντίου. Και μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, την Αψίδα του Γαλερίου, και τη Ροτόντα, που είναι μνημείο αναγνωρισμένο από την UNESCO.

Η Θεσσαλονίκη είναι πολύ γνωστή και ως η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ελλάδας. Με πλούσια πολιτιστική σκηνή, η πόλη είναι ένα μωσαϊκό από φεστιβάλ και εκθέσεις – από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου μέχρι εκδηλώσεις που αναδεικνύουν το φαγητό, τον χορό, τη λογοτεχνία, και φυσικά τη Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης. Οι λάτρεις της σύγχρονης τέχνης θα ενθουσιαστούν με μια επίσκεψη στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, που ιδρύθηκε το 1975, αλλά και στο MOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, που προωθεί τις σύγχρονες πειραματικές καλλιτεχνικές εκφράσεις και καινοτομίες.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομνηνών 10 & Μητροπόλεως 23,
54622 Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
T: +30 2310 021 020
F: +30 2310 021 030
E: info@excelsiorhotel.gr

ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

T: +30 2310 021 005
E: sales@torhotelgroup.gr

ΤΜΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

T: +30 2310 021 000
E: reservations@torhotelgroup.gr

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Small Luxury Hotels of the World Serandipians Always Your Friend
Tor Hotel Group
City Hotel Eagles Palace Eagles Villas
ΕΣΠΑ